Вифлеємський Вогонь Миру досягає польських міст і сіл, установ і організацій. Вогонь прямо з Гроту Різдва Христового передають представники Товариства польських скаутів. У четвер, 14 грудня, Вогонь засвітив у Сеймі, а наступного дня також і в Президентському палаці.

Fot. ZHP_Betlejemskie Światło Pokoju2023_Michał Wiraszka

Прийняв його також директор Карітас Польщі о. д-р Марчін Іжицький від імені організації, яка допомагає нужденним в країні та за кордоном. Про цю подію розповів Мачей Дубіцький з Карітас. Він зазначив, що Вифлеємський Вогонь Миру також передається свічками Карітас Польщі.

Цього року передача Вогню польським скаутам відбулася у Закопаному 10 грудня. Далі Вогонь доноситься до громад, інституцій і домівок по всій Польщі. Акцію Вифлеємський Вогонь Миру вперше було організовано в 1986 році в Австрії в рамках різдвяної благодійної діяльності. Через рік патронат над акцією взяли австрійські скаути. Щороку Вогонь з Гроту Різдва Христового у Вифлеємі передають представникам скаутських організацій багатьох європейських країн. З 1997 року до акції долучилося також Товариство польських скаутів.

Kontakt