Обстріл росіянами складу «Карітас-Спес Україна» у Львові призвів до знищення 300 тонн гуманітарних матеріалів та транспортних засобів. Будівля з усім обладнанням згоріла повністю. Інцидент стався у вівторок, 19 вересня, близько 5:00 ранку.

Zniszczony magazyn Caritas we Lwowie

Photo credit: Caritas-Spes Ukraina

Один із безпілотників, якими росіяни атакували Львів у вівторок вранці, влучив у склад гуманітарної допомоги релігійної місії «Карітас-Спес Україна».
«Напад на наш склад ще раз підтвердив справжні наміри Росії. Жодних стратегічних об’єктів поруч не було», – зазначив виконавчий директор «Карітас-Спес Україна» о. В’ячеслав Гриневич SAC.

Як підкреслив о. Гриневич, з початку повномасштабного російського вторгнення вдалося організувати мережу гуманітарних проектів. «Одина з гілок цієї мережі була знищена, тому це призведе до затримки доставки вже запланованої та розподіленої гуманітарної допомоги, на яку чекають люди, які її дуже потребують», – зазначив виконавчий директор «Карітас-Спес Україна». «Але найголовніше, що ніхто не загинув і ніхто не постраждав», – додав він.

У 2023 році, в рамах реалізації проектів швидкого реагування, релігійна місія «Карітас-Спес Україна» надала допомогу у 23 регіонах, в 15 тис. населених пунктів для 280 046 осіб. З початку повномасштабного вторгнення допомогу отримали 1 048 546 осіб. Повномасштабна російська агресія проти України, яка почалася 24 лютого 2022 року, триває вже понад 570 днів.

Kontakt